Yilmaz 'te groot' voor Fortuna: 'Normale vent, normale auto, ontspannen in omgang'

Yilmaz 'te groot' voor Fortuna: 'Normale vent, normale auto, ontspannen in omgang'

6 maart - 07:28
6

Américo Branco, technisch directeur bij Fortuna Sittard, gaat in op de periode van Burak Yilmaz bij de club. De 33-jarige Portugees beseft dat Yilmaz te groot was voor de Limburgers.

"Fortuna heeft zichzelf vorig seizoen overschat. De club wilde te snel. Als je een huis bouwt, moet je niet met het dak beginnen", laat Branco optekenen door Voetbal International. Financieel was er op een gegeven moment niets meer mogelijk en een vertrek van Yilmaz was noodzakelijk. "Burak was te groot voor de club, op dat moment. Een speler kán te groot zijn voor een club. Zie Cristiano Ronaldo na zijn terugkeer bij Manchester United. Hij zat de ontwikkeling van het elftal in de weg."

Wedden

Meer odds

Branco ziet wel een duidelijk verschil tussen Yilmaz en Ronaldo. "Op de club gedroeg hij zich helemaal niet alsof hij groter was dan de rest", zegt hij over de Turkse oud-spits. "Hij was een normale vent, reed een normale auto, was ontspannen in de omgang. Burak vocht altijd voor het team. Op het veld, maar ook daarbuiten toen er betalingsproblemen waren. Als speler kreeg hij niet voor elkaar wat hij wilde, waarop hij zich al gauw is gaan voorbereiden op een loopbaan als trainer. In die rol doet hij het nu goed bij Kayserispor."

Yilmaz werd in de zomer van 2022 met veel bombarie binnengehaald bij Fortuna. Hij tekende voor vijf seizoenen: twee seizoenen als speler, om zich vervolgens op zijn trainerscarrière te richten. Na 27 wedstrijden en negen goals vertrok hij echter al na een jaar.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!