Cruciale weken tegen concurrenten: 'Genoeg kwaliteit om in Eredivisie te blijven'

Cruciale weken tegen concurrenten: 'Genoeg kwaliteit om in Eredivisie te blijven'

6 maart - 11:02
32

Het worden de weken van de waarheid voor RKC Waalwijk. De ploeg van Henk Fraser speelt de komende weken tegen directe concurrenten Vitesse en Excelsior. Oud-speler Hans Mulder beseft dat het erop of eronder wordt voor de Brabanders.

Na de twee degradatiekrakers kan RKC de kansen op lijfsbehoud beter inschatten. "Het is wel duidelijk dat iedereen ervan doordrongen is dat winst op Vitesse noodzakelijk is", zegt voormalig middenvelder Mulder voorafgaand aan het duel met Vitesse tegen De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Mulder was vorig seizoen nog speler bij de Waalwijkers, dit jaar loopt hij mee met de scouting van de club. "Ik heb in teams gespeeld waarbij je dacht dat het knap zou zijn als er nog twee punten gehaald zouden worden. Maar het is niet zo dat er bij het huidige RKC geen lichtpuntjes zijn." Mulder springt op de bres voor trainer Henk Fraser. "Bij vlagen wordt er heel aardig gevoetbald. Dat is toch de hand van de trainer. Er is voldoende kwaliteit om in de Eredivisie te blijven. Dat zie je terug bij elke training", gaat hij verder.

Het pijnpunt is echter duidelijk volgens Mulder. "Het grote probleem is dat RKC zo moeilijk scoort", zegt hij. "We zullen op zoek moeten gaan naar meer doelpunten. Dat heeft de hoogste prioriteit. Omdat de bal er maar niet in gaat zit RKC in een neerwaartse spiraal. Het doet me wel iets dat er zo weinig punten worden gepakt."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!