Emery prijst Ajax-talenten en Henderson: 'Heeft ze zeker geholpen'

Emery prijst Ajax-talenten en Henderson: 'Heeft ze zeker geholpen'

7 maart - 22:50 Laatste update: 23:01
27

Unai Emery vindt dat Aston Villa niet zijn niveau haalde in het Conference League-duel met Ajax (0-0). De Spaanse manager deelt desondanks complimenten uit aan de Amsterdamse fans, Jordan Henderson en de talenten van Ajax.

Emery concludeert dat de Ajax-supporters voor een 'geweldige atmosfeer' zorgden in de Johan Cruijff Arena. "Het was een wedstrijd van een heel hoog niveau. We beseffen dat het gevoel bestaat dat wij de favoriet zijn om door te gaan. Maar je moet altijd op je hoede zijn voor verrassingen, die zien we vaak genoeg in Europa", vertelt hij op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International.

Volgens Emery slaagde Aston Villa er niet in om controle te krijgen over het duel. "Ik wist vooraf dat we met Ajax een lastige tegenstander zouden treffen. We hebben niet voldoende laten zien om aanspraak te maken op een beter resultaat. De strijd is nog volledig open richting volgende week. Wij moeten dan wel iets anders laten zien dan vanavond. We kennen Ajax nu beter. Op Villa Park zullen we onze fans nodig hebben voor een mooie atmosfeer.

Emery vertelt dat Aston Villa niet liet zien waartoe het in staat is, maar de Spanjaard prijst ook de Ajacieden. "Jordan Henderson heeft Ajax zeker geholpen. Hij is heel comfortabel aan de bal, wordt steeds sterker en zorgt zo voor rust in het team. Ajax heeft een aantal jonge talentvolle spelers. Misschien spelen zij over een paar jaar wel op een hoger niveau."