'Babadi kan verschrikkelijk goed voetballen, maar is eigenzinnig mannetje'

'Babadi kan verschrikkelijk goed voetballen, maar is eigenzinnig mannetje'

9 maart - 13:55
138

Mart van den Heuvel weet dat Isaac Babadi op mentaal vlak nog de nodige stappen moet zetten. De voormalig teammanager annex verzorger van PSV stelt dat de achttienjarige spelmaker constanter moet worden.

Babadi verlengde onlangs zijn aflopende contract bij PSV, na maandenlang gesteggel. "Het is het goed recht van Babadi en zijn broer om te onderhandelen over een zo goed mogelijk contract. Dat is nu ook rondgekomen", oordeelt Van den Heuvel in De Rood Wit Podcast. Hij benadrukt wel dat het talent er nog niet is. "Hij kan echt verschrikkelijk goed voetballen. Op de trainingen zijn zijn prestaties wel wisselend. De ene dag is hij heel goed, de andere dag minder."

Vooral op mentaal vlak lijkt er nog veel te winnen bij Babadi. "Het is een beetje een eigenzinnig mannetje. Bij hem ligt het er ook heel erg aan hoe hij wakker wordt. Hij komt soms ook te laat. Niet vaak, maar het gebeurt wel. Eigenlijk kan dat niet als zeventienjarige (achttien, red.) jongen", aldus Van den Heuvel. Babadi tekende een contract tot medio 2028 bij de Eindhovenaren, die hem daarmee onder meer uit de handen van Feyenoord hielden.

De aanvallende middenvelder speelde dit seizoen veertien duels in de Eredivisie. Vrijdagavond viel hij na 66 minuten in tegen Go Ahead Eagles.