Tiental van Dortmund knokt zich naar winst: Malen waarschuwt PSV

9 maart - 20:25 Laatste update: 20:48
15

Borussia Dortmund heeft een goede generale beleefd in aanloop naar de Champions League-kraker tegen PSV. Die Borussen boekten zaterdag een zwaarbevochten 1-2 zege bij Werder Bremen, mede dankzij een doelpunt van Donyell Malen.

Voor Dortmund leek geen vuiltje aan de lucht in het Weserstadion. Donyell Malen trok zijn goede vorm van de laatste weken door en opende na 21 minuten de score. Dat deed de Nederlander fraai door de bal op de borst aan te nemen en van dichtbij te scoren met een halve omhaal. Na 38 minuten deelde ook Jadon Sancho in de feestvreugde. De Engelsman maakte zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer. Na een snelle uitbraak passeerde hij zijn tegenstander en rondde hij beheerst af.

Een tegenvaller voor Dortmund was de rode kaart van Marcel Sabitzer op slag van rust vanwege een harde overtreding op Mitchell Weiser. De aanstaande opponent van PSV moest daardoor de hele tweede helft met tien man spelen en Werder tekende twintig minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer via Justin Njinmah. Dortmund moest overleven en beperkte zich tot verdedigen, maar stelde de drie punten wel veilig.

Dortmund neemt zodoende de belangrijke vierde plaats in de Bundesliga weer over van RB Leipzig. De ploeg van Edin Terzic kan zich nu richten op de return tegen PSV van woensdag. De eerste confrontatie in de achtste finales van de Champions League eindigde in 1-1.