Almere en Utrecht delen de punten na vroeg hoogtepunt Cathline

9 maart - 21:56
27

Almere City FC en FC Utrecht hebben in een weinig vermakelijk duel de punten gedeeld. Het spaarzame hoogtepunt van de wedstrijd was een flits van klasse van Yoann Cathline.

Op 30 december 2023 boekte Almere City tegen FC Utrecht zijn allereerste zege in de Eredivisie, maar de kaarten zijn inmiddels anders geschud. Onder Ron Jans beleefden de Domstedelingen een opmars, al werd vorige week vrij kansloos verloren bij Ajax. Ook in Almere beleefde Utrecht een belabberde start. Yoann Cathline snelde al na drie minuten voorbij zijn tegenstander met een dubbele schaar en schoot overtuigend binnen.

De bezoekers moesten daardoor al snel in de achtervolging, maar hadden binnen het kwartier de gelijkmaker te pakken: 1-1. Hoewel een Almere-speler aan zijn hoofd werd geraakt, liet scheidsrechter Jannick van der Laan doorspelen en Sam Lammers trof doel. Voor de spits zijn tweede treffer in Utrechtse dienst. In het rommelige vervolg kwamen beide teams niet tot echt uitgespeelde kansen.

Ook de tweede helft was niet voor de fijnproevers en was het vooral een kwestie van lange halen, snel thuis. Almere en Utrecht werkten hard, maar speelden weinig klaar. Na het uitvallen van doelman Nordin Bakker vanwege een liesblessure, was Almere zowaar nog dichtbij de winst. Stije Resink raakte de onderkant van de lat uit een vrije trap. Het bleef zodoende bij 1-1.