Zinderende titelrace in Engeland: géén winnaar bij Liverpool - Manchester City

10 maart - 18:44
105

De kraker tussen Liverpool en Manchester City heeft geen winnaar opgeleverd. In een even intense als meeslepende wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de Premier League, maakten John Stones en Alexis Mac Allister de goals: 1-1.

Op Anfield stonden twee Oranje-verdedigers aan de aftrap: Virgil van Dijk en Nathan Aké. De internationals speelden een belangrijke rol in de Engelse topper, waarin veel op het spel stond. Zowel Liverpool als Manchester City zou zich bij een overwinning immers de nieuwe koploper van de Premier League mogen noemen.

De beginfase was voor City, dat Liverpool met de rug tegen de muur drukte. Dat leverde na 23 minuten de 0-1 op. John Stones was het eindstation van een uitgekiende variant, waarbij Kevin De Bruyne de corner snel nam en Aké ruimte maakte door zijn tegenstander weg te duwen bij de eerste paal.

Kort na rust tekende Liverpool voor de gelijkmaker. De terugspeelbal van Aké was veel te kort, waardoor Darwin Núñez ertussen kon komen en doelman Ederson Moraes weinig anders kon doen dan een penalty veroorzaken. Mac Allister benutte het buitenkansje. Tot overmaat van ramp raakte Ederson bij het moment geblesseerd en bleek hij na enkele minuten niet verder te kunnen.

Na de gelijkmaker kreeg Liverpool, aangezwengeld door de uitzinnige fans op Anfield, legio kansen om het verschil te maken, maar onder meer Núñez en Luis Diaz hadden het vizier niet op scherp staan. Ook Cody Gakpo kon als invaller niet meer voor de beslissing zorgen. Na het gelijkspel is Arsenal de lachende derde. The Gunners delen nu de koppositie met Liverpool, City volgt op één punt.