NEC legt Heerenveen met twee goals in twee minuten over de knie

10 maart - 18:42 Laatste update: 18:45
26

NEC heeft zondagmiddag in de tweede helft afgerekend met sc Heerenveen. Na een eerste helft zonder al te veel hoogtepunten, legden de Nijmegenaren in het tweede bedrijf de bezoekers over de knie: 2-0. In een tijdsbestek van twee minuten troffen Koki Ogawa en Rober González het doel van de Friezen.

Aan het begin van de wedstrijd had Heerenveen voornamelijk de bal, maar het eerste gevaarlijke moment speelde zich af voor het doel van de bezoekers. Doelman Mickey van der Hart liet een voorzet uit zijn handen glippen, maar het liep goed af voor de goalie. Beide ploegen lieten niet hun beste spel zien in het eerste bedrijf. In de 45ste minuut loste NEC het eerste schot op doel. Een vrije trap van Tjaronn Chery werd tegengehouden door Van der Hart en ook de rebound van González was voor de doelman.

Al snel in de tweede helft was NEC dicht bij de voorsprong. Ogawa kopte de bal op de lat na een hoekschop van Chery. Laatstgenoemde moest een minuut later het veld geblesseerd verlaten met een hamstringblessure. Na ruim een uur wist Ogawa alsnog de ban te breken voor de thuisploeg. De Japanner was ditmaal wel trefzeker vanuit een hoekschop. Van der Hart leek de bal te kunnen hebben, maar hij liet de bal door zijn handen glippen: 1-0.

Een minuut later was het opnieuw raak voor NEC. De bezoekers werden onder druk gezet op hun eigen helft en raakten de bal kwijt. Na een voorzet vanaf de linkerkant kon González de voorsprong uitbreiden namens de Nijmegenaren. In het restant van de wedstrijd wisten beide ploegen geen gevaar meer te stichten voor het doel en dus eindigde het duel in een 2-0 overwinning voor NEC.