Gedeelte Team Jonk krijgt gelijk van rechtbank: Volendam moet forse bonus betalen

Gedeelte Team Jonk krijgt gelijk van rechtbank: Volendam moet forse bonus betalen

12 maart - 18:20 Laatste update: 18:28
40

FC Volendam moet alsnog een bonus betalen aan oud-technisch directeur Jasper van Leeuwen en ex-opleidingshoofd Ruben Jongkind. Dat heeft de rechtbank in Zaandam dinsdag uitgesproken. 

Volendam was zelf in de veronderstelling dat de twee vertrokken bestuursleden geen recht meer hadden op de bonus van de club. Nu blijkt dat het contract van Van Leeuwen en Jongkind tot 1 mei doorliep, betekent dit dat de club alsnog een bonus moet uitkeren. Het bedrag dat de twee krijgen zou zo’n 120.000 euro per persoon zijn. Daarnaast zouden de twee ook nog 75.000 per persoon kunnen vragen door de wettelijke opzegtermijn.

Wedden

Meer odds

De uitspraak rond Jongkind en Van Leeuwen lijkt ook goed nieuws voor de andere leden van Team Jonk. Oud-technisch manager Wim Jonk en oud-trainer Matthias Kohler. Zij moesten van de arbitragecommissie van de KNVB kunnen aantonen dat ze recht hadden op die bonus. Dat lijkt met deze uitspraak dus gebeurd te zijn. De vier leden van Team Jonk besloten bij Volendam te vertrekken nadat algemeen directeur Jan Smit op straat werd gezet.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!