Tomasson vist in bekende vijver en haalt Heerenveen-speler bij Zweedse ploeg

Tomasson vist in bekende vijver en haalt Heerenveen-speler bij Zweedse ploeg

13 maart - 14:13 Laatste update: 14:28
4

Jon Dahl Tomasson heeft Simon Olsson bij de selectie van de nationale ploeg van Zweden gehaald. De middenvelder van sc Heerenveen kan onder de nieuwe bondscoach binnenkort zijn debuut maken voor Blågult

Tomasson maakt over acht dagen zijn debuut als bondscoach van Zweden. De tegenstander: Portugal. De voormalig spits, die in Nederland voor zowel Heerenveen als Feyenoord speelde, werd eind februari aangesteld als eindverantwoordelijke bij de Zweden. 

De selectie van Tomasson is woensdagmiddag naar buiten gebracht. Daarin is dus plaats voor Olsson. De 26-jarige middenvelder van de Friezen speelde al wel jeugdinterlands voor zijn land, maar zijn debuut in de hoofdmacht maakte hij nog niet. Naast Olsson heeft Tomasson ook oud-Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt opgeroepen. 

Logischerwijs is ook Newcastle United-spits Alexander Isak, die een verleden heeft bij Willem ll, van de partij. Tomasson gaat met Zweden overigens niet naar het EK. Het land wist zich in een poule met onder meer België en Oostenrijk niet te plaatsen voor het eindtoernooi in Duitsland.