Van der Vaart 'verkeerd begrepen': 'Waanzinnige speler, wat Mbappé ook heeft'

Van der Vaart 'verkeerd begrepen': 'Waanzinnige speler, wat Mbappé ook heeft'

13 maart - 20:40
23

Donyell Malen kan uitgroeien tot een aanvaller van wereldniveau, maar moet meer van zichzelf eisen. Die boodschap heeft Rafael van der Vaart voor de uitblinker van Borussia Dortmund, die woensdagavond PSV treft in de kwartfinale van de Champions League.

Van der Vaart heeft het gevoel dat Malen niet het maximale uit zijn kwaliteiten haalt, zo gaf hij maandagavond aan bij Rondo. Als hij dat wel zou doen, zou de Oranje-international 'de beste speler ter wereld kunnen worden'. Kort voor Dortmund - PSV licht Van der Vaart die uitspraken verder toe.

"Ik kijk naar potentie", begint de 109-voudig international. "Ik zeg niet: hij is lui, hij doet niks. Dan ben ik verkeerd begrepen. Hij is zo lichtvoetig, zo snel, een beetje wat Kylian Mbappé ook heeft. Niet dat ik hem vergelijk met Mbappé, maar Malen heeft het wel in zich. Alleen, bij het Nederlands elftal komt het er niet echt uit."

Van der Vaart noemt Malen vervolgens 'een waanzinnige speler'. "Maar wil je Mbappé worden, dan moet je het élke wedstrijd laten zien. Dat mis ik vaak bij hem. Hij heeft zoveel mogelijkheden, dat ik me afvraag: haal je er het maximale uit? Dortmund is een goede club, maar geen Real Madrid. Daar moet hij wel heen, vind ik."