'Bayern wil akkoord met Real toch aftroeven en doet voorstel voor verlenging'

'Bayern wil akkoord met Real toch aftroeven en doet voorstel voor verlenging'

13 maart - 22:34
42

De transfer van Alphonso Davies naar Real Madrid lijkt toch niet meer zo zeker als dat het leek. De Canadees zou al mondeling akkoord zijn met de Spanjaarden omdat hij een aflopend contract heeft bij Bayern München, maar de Duitsers geven niet op.

Het Duitse BILD meldt dat de clubleiding van Bayern dinsdag in gesprek is gegaan met de entourage van Davies. Der Rekordmeister hoopt toch op een verlenging van de Canadees en heeft daarvoor een aantrekkelijk voorstel klaarliggen. Davies kan veertien miljoen euro per jaar verdienen, maar zijn agent zou minimaal twintig miljoen euro willen zien. Van een akkoord tussen Bayern en de vleugelverdediger is dus nog geen sprake.

Eerder meldde The Athletic wel een mondeling akkoord van Davies met Real Madrid. De Canadees zou dan in 2024 of in 2025 de stap naar Spanje moeten maken. Het contract van de 23-jarige loopt in Duitsland nog tot 2025. Als Bayern en Davies er niet uitkomen is het voor de Duitsers dus wel zaak om de verdediger eind dit seizoen te verkopen, zodat de club nog wat geld aan hem kan overhouden.