'Kapitale blunder van PSV-directie: deze speler functioneert al twee jaar niet'

'Kapitale blunder van PSV-directie: deze speler functioneert al twee jaar niet'

14 maart - 10:24 Laatste update: 11:21
117

PSV is de kwartfinale in de Champions League misgelopen door het falende transferbeleid van de directie. Die conclusie trekt Valentijn Driessen, verslaggever van De Telegraaf. Het niet vervangen van André Ramalho noemt hij 'een kapitale blunder'.

Jerdy Schouten schoof tegen Borussia Dortmund (2-0 verlies) weer een linie naar achteren. 'Omdat Ramalho niet voldoet, ziet trainer Peter Bosz zich keer op keer genoodzaakt zijn koningskoppel Veerman-Schouten te ontmantelen', schrijft Driessen in zijn column. Hij wijst op 'het echte probleem van PSV'.

'Het is een kapitale blunder van algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart dat zij ondanks tientallen miljoenen aan investeringen geen adequate vervanger voor Ramalho hebben opgehaald. Niet vorige zomer toen Bosz begon en afgelopen januari bleven de twee opnieuw op hun handen zitten. Deze omissie laat zich in de Eredivisie niet voelen, maar kostte PSV een plaats bij de beste acht clubteams van Europa. Tegen nota bene de nummer vier van Duitsland.'

Ook in een video-item van De Telegraaf richt Driessen zijn pijlen op de PSV-directie. "Ze hebben niet voldoende ingespeeld op het feit dat PSV geen goede rechter centrale verdediger heeft. Er is voor tientallen miljoenen ingekocht en er zijn heel dure spelers gehuurd, maar Ramalho hebben ze blijkbaar over het hoofd gezien. Die functioneert al twee jaar niet."