Dit zijn de belangrijkste afvallers in de 26-koppige Oranje-selectie van Koeman

Dit zijn de belangrijkste afvallers in de 26-koppige Oranje-selectie van Koeman

15 maart - 12:30 Laatste update: 12:48
33

Ronald Koeman maakte vrijdag in aanloop naar de vriendschappelijke interlands tegen Schotland en Duitsland de definitieve selectie van Oranje bekend. VoetbalPrimeur zet de grootste afwezigen voor de oefencampagne op een rij. 

Koeman had dertig namen opgenomen in zijn voorselectie, de definitieve selectie voor de oefenduels met Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart) bestaat uit 26 spelers.

Frenkie de Jong
De spil van het Nederlands elftal ontbreekt in de interlandbreak van maart. Dat heeft alles te maken met de blessure die De Jong opliep bij zijn club FC Barcelona. De 26-jarige middenvelder kampt met een enkelblessure en is momenteel aan het revalideren.

Joshua Zirkzee
Hij had in maart zijn debuut voor het Nederlands elftal kunnen maken, maar het loopt anders. Net als De Jong heeft Zirkzee in aanloop naar de interlandperiode een blessure opgelopen. De spits van Bologna, die op stoom is in de Serie A, heeft een hamstringkwetsuur, dat hem de komende weken aan de kant houdt.

Micky van de Ven
Van de Ven viel afgelopen weekend tegen Aston Villa (0-4 winst) vlak na rust geblesseerd uit. De blessure leek mee te vallen, toch doet Koeman geen beroep op de verdediger, die veel indruk maakt in de Premier League. Het is onduidelijk of zijn kwetsuur te maken heeft met het feit dat Koeman hem passeert voor de komende interlands.

Nick Olij
De laatste van de vier spelers die de schifting niet heeft overleefd, is doelman Nick Olij. Koeman laat de keeper van Sparta Rotterdam links liggen en kiest voor Mark Flekken, Bart Verbruggen en Marco Bizot. Laatstgenoemde zat tijdens het EK 2020, dat wegens de coronapandemie in 2021 werd afgewerkt, voor het laatst bij Oranje.

Sven Botman
Botman moet zijn debuut in Oranje nog altijd uitstellen. Mede door fysieke ongemakken kent de verdediger niet zo'n imposant seizoen als zijn vorige, toch is hij een gewaardeerde kracht bij Newcastle United. Koeman heeft voldoende smaken in het hart van de defensie en daar is Botman de dupe van.

Steven Berghuis
De 46-voudig international van Oranje zat al niet bij de voorselectie, door een blessure heeft hij Koeman naderhand niet op andere gedachten kunnen brengen. Berghuis weet zich maar mondjesmaat te onttrekken aan de malaise bij Ajax, wat voor de bondscoach onvoldoende is om hem bij de selectie te halen. Het is onduidelijk of Berghuis überhaupt weer fit is voor de interlandbreak.

Steven Bergwijn
Berghuis' Ajax-ploeggenoot Steven Bergwijn is eveneens een grote afwezige. De aanvaller zit sinds halverwege februari in de lappenmand en is dus niet inzetbaar. De voorbije jaren was Bergwijn een belangrijke waarde in Oranje.

Jorrel Hato
Eind 2023 debuteerde Hato in het Nederlands elftal, nu moet hij pas op de plaats maken. De net achttien jaar geworden verdediger mag zich melden bij Jong Oranje. Daar moet hij een plekje in de EK-selectie van Koeman zien af te dwingen.

Ian Maatsen
Mede de return tegen PSV in de achtste finales van de Champions League heeft Koeman niet op een andere gedachte gebracht. Net als Berghuis en Hato zat Maatsen al niet in de voorselectie. De vleugelverdediger van Borussia Dortmund speelt zich wekelijks in de kijker in de Bundesliga en zal een plek in de EK-selectie nog niet uit zijn hoofd hebben gezet.

Ryan Gravenberch
Gravenberch kwam al elf keer in actie voor het grote Oranje, na zijn transfer van Ajax naar Bayern München raakte hij uit de gratie. Bij Liverpool heeft hij de draad weer opgepakt en kwam hij weer in beeld bij Koeman. Een enkelblessure lijkt de voornaamste reden te zijn van zijn absentie.