'Ben van Feyenoord gaan houden, maar was een droom om bij Ajax te spelen'

'Ben van Feyenoord gaan houden, maar was een droom om bij Ajax te spelen'

15 maart - 13:41
40

Eljero Elia bewaart bijzondere herinneringen aan zijn periode bij Feyenoord. De inmiddels gestopte aanvaller vertelt bij Tussen de Palen van Ziggo Sport dat hij aanvankelijk droomde van spelen bij rivaal Ajax.

Elia stond tussen 2015 en 2017 onder contract bij Feyenoord. Hij speelde 68 officiële wedstrijden voor de Stadionclub en won in Rotterdam-Zuid zowel de KNVB Beker als de landstitel. "Ik ga niet liegen, maar het was een droom om voor Ajax te spelen", stelt een openhartige Elia in het programma. "Ik kende Feyenoord eigenlijk nog niet als een club, maar ik ben echt van Feyenoord gaan houden."

Bij de achterban van Feyenoord groeide Elia uit tot publiekslieveling. De dertigvoudig international van het Nederlands elftal koestert zijn jaren in Rotterdam. "De liefde die ik daar heb gekregen heb ik bij geen enkele andere club gekregen. Elke keer als ik op een tegenstander afging, kreeg ik een extra boost. De supporters werden helemaal gek na elke actie die ik maakte. Dat gevoel is gewoon niet te beschrijven."