Bayern verliest Kane bij volgende ruime zege, Vertessen goud waard voor Union

16 maart - 17:27 Laatste update: 17:35
5

Bayern München kwam in de eerste helft even in de problemen tegen SV Darmstadt, maar uiteindelijk heeft Der Rekordmeister een probleemloze zege geboekt bij de hekkensluiter van de Bundesliga. Yorbe Vertessen was tegelijkertijd goud waard voor Union Berlin, dat door zijn eerste treffer en assist won van Werder Bremen.

SV Darmstadt - Bayern München 2-5
Een week na de 8-1 zege op FSV Mainz 05 hoopte Bayern opnieuw een grote overwinning te boeken, op bezoek bij de nummer laatst van de Bundesliga. De eerste treffer viel echter na een half uur en die werd gemaakt door Darmstadt: na een lange bal van keeper Marcel Schuhen kwam de thuisploeg snel voor het doel van Bayern terecht. Het lukte Matthijs de Ligt daarna niet om een schot van spits Tim Skarke glijdend te blokken: daardoor kwam Darmstadt op 1-0.

Bayern wist zich echter al snel weer te herstellen. Nog geen tien minuten later maakte Jamal Musiala de gelijkmaker, terwijl Harry Kane vlak voor rust de 1-2 tegen de touwen kopte. Daarmee maakte de Engelse spits zijn 31ste goal van het seizoen. Nog nooit scoorde een speler zo vaak in zijn eerste seizoen in de Bundesliga. In de tweede helft bleef Bayern sterker, waardoor het via een tweede goal van Musiala en een treffer van Serge Gnabry uit kon lopen naar 1-4.

In het laatste deel van de wedstrijd liep Kane nog op bijzonder ongelukkige wijze een blessure op. De spits kwam hard in botsing met de paal, nadat hij de 1-5 probeerde te maken. Kane moest zich daardoor laten vervangen. Het is nog niet duidelijk wat de precieze schade is. Uiteindelijk kwam de 1-5 er alsnog: invaller Mathys Tel pikte zijn doelpuntje ook nog mee. Darmstadt maakte in de blessuretijd ook nog de 2-5, maar de drie punten zijn voor Bayern.

De ploeg van Thomas Tuchel verkleint het gat met Bayer Leverkusen door de overwinning- in ieder geval voor even - tot zeven punten. De ongeslagen Bundesliga-koploper komt zondag nog in actie, tegen SC Freiburg.

Union Berlin - Werder Bremen 2-1
Tegen Werder mocht de van PSV overgekomen Vertessen voor de tweede keer op rij in de basis starten bij Union. De Belg betaalde het vertrouwen van trainer Nenad Bjelica meer dan uit. In de vijftigste minuut maakte Vertessen zijn eerste goal voor de club uit Berlijn, door een afvallende bal hard raak te schieten. Daardoor kwam Union op 1-0. Enkele minuten later verdubbelde de thuisploeg de marge. Ditmaal was Vertessen de aangever en Brenden Aaronson de afmaker.

Na ruim een uur spelen deed Werder wel nog iets terug via Mitchell Weiser, maar Union wist de overwinning over de streep te trekken. Daardoor pakken de hoofdstedelingen drie belangrijke punten, waar Vertessen een groot aandeel in heeft gehad. Union behoudt zijn afstand tot de degradatiezone. De huidige nummer dertien van de Bundesliga staat negen punten boven de gevarenzone.