Passievol spelend Fortuna Sittard legt zwak PEC Zwolle op de knieën

Passievol spelend Fortuna Sittard legt zwak PEC Zwolle op de knieën

16 maart - 20:40
41

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond drie punten overgehouden aan het thuisduel met PEC Zwolle. De ploeg van trainer Danny Buijs speelde in tegenstelling tot de bezoekers met veel spelvreugde en de punten blijven dan ook terecht in Limburg: 3-1.

Zowel Fortuna als PEC hoefde bij aanvang van het duel niet meer serieus te vrezen voor degradatie. Als de thuisploeg zou winnen, zou de magische grens van 34 punten bereikt worden. Na een aftastend begin greep Fortuna PEC bij de strot. Over links was de ploeg van Buijs geregeld gevaarlijk via de uitstekend spelende Mitchell Dijks. 

Wedden

Meer odds

De linkervleugelverdediger stond dan ook aan de basis van de openingsgoal. Na een steekpass van Iñigo Córdoba gaf Dijks voor, waarna Kaj Sierhuis, de man in vorm bij Fortuna, de bal binnenkopte. Voor Sierhuis betekende het zijn zesde goal in zijn laatste vier wedstrijden. Fortuna drukte door en had voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden, maar liet de nodige kansen onbenut.

De 2-0 van Justin Lonwijk na 59 minuten spelen was controversieel. PEC dacht door een handsbal van Dijks in het zestienmetergebied een strafschop te krijgen, maar de arbiter van dienst wilde er niet aan beginnen. Een halve minuut later maakte Lonwijk uit een standaardsituatie de tweede treffer van de avond.

PEC zette er bijzonder weinig tegenover. Via onder meer Ragnar Oratmangoen had de score een stuk hoger kunnen uitvallen, maar dat leek Zwolle bespaard te blijven. Fortuna liet zijn eigen publiek genieten van bij vlagen oogstrelend voetbal en trok de overwinning over de streep. In de blessuretijd viel dan toch nog de 3-0. Invaller Alessio Da Cruz, koud in het veld, schoot uit een haast onmogelijke hoek kiezelhard raak.

Een perfecte avond werd het niet voor Fortuna. Direct na de 3-0 maakte Lennart Thy de eretreffer voor PEC. Daar bleef het bij in Sittard. Door de zege klimt Fortuna naar plek acht, wat betekent dat de club serieus rekening mag houden met play-offs voor Europees voetbal.