AZ laat weinig heel van kansloos en richting degradatie koersend FC Volendam

17 maart - 14:09 Laatste update: 14:12
113

AZ heeft zondagmiddag kinderlijk eenvoudig afgerekend met FC Volendam. De Alkmaarders hadden na een halfuur spelen al een 0-2 voorsprong te pakken. Vangelis Pavlidis en Yukinari Sugawara tilden de score na rust uiteindelijk naar 0-4.

AZ won eind november al met 3-0 van Volendam, dat stijf onderaan de Eredivisie-ranglijst staat. Op basis van de laatste weken leek een nieuwe Alkmaarse overwinning waarschijnlijk. De ploeg van trainer Maarten Martens pakte immers tien punten uit de laatste vier wedstrijden. Na zeven minuten dacht AZ al op voorsprong te komen, ware het dat Ruben van Bommel buitenspel stond. Een kwartier later werd het alsnog 0-1. Dani de Wit kopte raak uit een voorzet van Sven Mijnans.

Na een halfuur leek het duel al gespeeld. Rechtsback Yukinari Sugawara verschalkte Mio Backhaus, maar kreeg daarbij wel de nodige hulp, want de bal werd nog getoucheerd. Na rust probeerde Volendam met Safouane Karim wat meer van zich af te bijten. Dat lukte tot op zekere hoogte, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Toen Pavlidis in de 70e minuut, even nadat een treffer van hem werd afgekeurd, de 0-3 maakte, was de overwinning voor AZ een feit. De Griekse spits bleef rustig toen hij oog in oog kwam te staan met Backhaus. Een klein kwartier voor tijd werd het zelfs 0-4. Sugawara bekroonde zijn goede wedstrijd met een tweede doelpunt. De Japanner schoot fraai raak met een vrije trap.

AZ heeft nu 49 punten, negen meer dan Ajax, dat later op de dag nog op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam. Mocht FC Twente zondag niet winnen bij PSV, dan komen ook de Tukkers nog in beeld voor AZ. Zij hebben op dit moment namelijk 'slechts' vier punten meer.