Van Hanegem verbaast zich over Feyenoorder: 'Hoe is het in vredesnaam mogelijk?'

Van Hanegem verbaast zich over Feyenoorder: 'Hoe is het in vredesnaam mogelijk?'

18 maart - 01:11
50

Hoewel Willem van Hanegem niet onder de indruk was van het spel van Feyenoord in Heerenveen, zag hij in Thomas Beelen een uitzondering. In zijn column in het Algemeen Dagblad spreekt de clubicoon positief over de centrale verdediger.

Van Hanegem zag hoe menig Feyenoorder 'slecht' speelde in Friesland. "Thomas Beelen was dat niet. Beelen komt stilletjes omhoog, zoals dat bij Feyenoord eigenlijk altijd zo is. Bij Ajax niet, daar was Kaplan na één wedstrijd al een wereldtopper. Je hoort mij dus ook niet roepen dat Beelen meteen bij Oranje moet."

Hoewel Van Hanegem onder de indruk is van Gernot Trauner, geeft De Kromme aan benieuwd te zijn wat Arne Slot gaat doen als de Oostenrijker weer fit is. "Beelen mag van mij best blijven staan als Gernot Trauner weer fit is. En dat zegt best veel, want ik vond en vind Trauner een uitstekende speler."

"Wat ik wel opvallend aan zijn loopbaan vind, is dat Art Langeler het bij PEC helemaal niet in hem zag zitten", vervolgt Van Hanegem. "Hij zette hem terug naar PEC onder 21 jaar. Langeler was toch de man die in Zeist en bij PSV de potentie van jonge talenten moest inschatten. Een paar jaar later speelt Beelen makkelijk mee in de Champions League. Dat is toch gek? Zoals veel mensen bij FC Twente, behalve Evert Bleuming en Theo ten Caat, international Mats Wieffer helemaal niets vonden. Hoe is het in vredesnaam mogelijk?"