Club Brugge ontslaat hoofdtrainer vlak voor play-offs om kampioenschap

Club Brugge ontslaat hoofdtrainer vlak voor play-offs om kampioenschap

18 maart - 10:23 Laatste update: 12:56
58

Club Brugge heeft afscheid genomen van hoofdtrainer Ronny Deila, zo valt te lezen op de clubkanalen. De oefenmeester stond sinds het begin van dit seizoen voor de groep, maar na de tegenvallende resultaten is er besloten om de samenwerking te beëindigen.

Afgelopen weekend ging Club Brugge op bezoek bij STVV met 2-1 onderuit. Hierdoor is de achterstand op Union Saint-Gilloise opgelopen naar negen punten. Het was voor de clubleiding de druppel om te besluiten dat het beter was om de samenwerking met Deila stop te zetten. Ook zijn assistenten Afrain Juarez en Kristof Aelbrecht zijn op straat gezet door de club.

Wedden

Meer odds

Niet alleen de tegenvallende resultaten zijn een reden voor het ontslag van Deila. Ook het spel onder leiding van de oefenmeester liet te wensen over. De clubleiding zag niet het DNA van Club Brugge terug in het spel. Daarnaast zijn ze ervan overtuigd dat er met de huidige spelersgroep betere resultaten mogelijk moeten zijn, zo valt te lezen.

Club Brugge gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer met oog op het volgende seizoen. Nicky Hayen, hoofdtrainer van het tweede elftal, zal tijdelijk de honneurs waarnemen namens Club Brugge. Hij zal hierbij geassisteerd worden door Michiel Jonckheere, hoofdtrainer van Club Brugge O18 en de overige staf van het eerste elftal.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!