Mijnans droomt van stap hogerop: 'Ik ben een type voor die competitie'

Mijnans droomt van stap hogerop: 'Ik ben een type voor die competitie'

20 maart - 13:09 Laatste update: 15:03
29

Sven Mijnans hoopt zichzelf de komende maanden in de kijker te spelen bij clubs uit het buitenland. De middenvelder is de laatste tijd op dreef bij AZ, mede door een nieuwe rol onder trainer Maarten Martens.

"Ik heb vaak aangegeven dat ik een nummer tien ben in plaats van een acht. Dat is besproken en nu spelen we met twee tienen", vertelt Mijnans in gesprek met ESPN. De middenvelder komt veelal achter de spits te spelen en in deze nieuwe rol voelt Mijnans zich op zijn plek. "Dani (de Wit, red.) en ik hebben een goede afstemming. Als ik naar binnen kom, gaat hij naar buiten. Andersom werkt dat ook, de afwisseling bevalt me goed."

In de afgelopen drie duels was Mijnans goed voor twee doelpunten en twee assists. Hij wil zichzelf de komende periode in de kijker gaan spelen. "Om de interesse te wekken vanuit het buitenland, moet ik nog productiever worden", aldus de AZ-middenvelder. Hij heeft geen voorkeur voor een buitenlandse competitie. "Maar ik ben een type voor de Bundesliga", vertelt Mijnans.

Sven Mijnans werd in de winter van 2023 door AZ overgenomen van Sparta Rotterdam voor ruim twee miljoen euro. In Alkmaar beschikt de middenvelder nog over een contract tot medio 2028. Dit seizoen was hij in 22 wedstrijden goed voor drie doelpunten en vijf assists.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!