Keeper hoopt op Noppert-scenario: 'Weten bij Oranje dat ik nergens wakker van lig'

Keeper hoopt op Noppert-scenario: 'Weten bij Oranje dat ik nergens wakker van lig'

21 maart - 06:45 Laatste update: 11:14
13

Marco Bizot is blij dat hij na een lange afwezigheid weer terug is bij het Nederlands elftal. De doelman van Stade Brest heeft zijn zinnen gezet op een definitieve Oranje-uitnodiging voor het EK in Duitsland. 

De 'examens' tegen Schotland en Duitsland zal Bizot niet spelen, liet bondscoach Ronald Koeman eerder al doorschemeren. Daar kan de doelman begrip voor opbrengen, vertelt hij aan Trouw. "Examen doen was leuk geweest, maar het is aan mij om de staf de komende week te verbazen. Dat ze zeggen: 'Hee, zo'n oude keeper uit Frankrijk is misschien geen gekke keuze'. Ze kennen mij en weet hoe ik train, speel en in de groep ben en dat ik nergens wakker van lig."

Bij het Nederlands elftal probeert de ervaren doelman, die speelde voor FC Groningen, AZ, Genk en nu Stade Brest, zijn bevindingen te delen met zijn jongere teamgenoten. "Er lopen hier zoveel jonge jongens. Ik ben niet iemand die alles voor zich houdt en sta open voor alle vragen. Het lijkt me fantastisch om ervaringen te delen."

Voorziet de 33-jarige doelman een Andries-Noppert scenario op het EK in Duitsland? Louis van Gaal koos op het WK in Qatar voor de doelman van Heerenveen vanwege zijn vorm, wellicht kan dat Bizot ook overkomen. Met de juiste instelling en toewijding is in vorm blijven niet moeilijk, beweert Bizot. "Bij keepers komt de bloei van hun carrière vaak iets later. Ik ga in Frankrijk nu acht finales spelen. Als dat erop zit, zie ik wel hoe ik erop sta voor het EK."