Wereld van NAC-speler veranderde: 'Ik kon niet meer lopen, mijn voet wilde niet'

Wereld van NAC-speler veranderde: 'Ik kon niet meer lopen, mijn voet wilde niet'

21 maart - 10:17 Laatste update: 10:27
8

Clint Leemans heeft moeilijke maanden achter de rug. De vice-aanvoerder van NAC Breda moest bijna opnieuw leren lopen door een zeldzame blessure die hij opliep. In de Gegenpressing-podcast van BN DeStem is de middenvelder erg openhartig over de zware tijd die hij beleefde.

Tijdens een uitduel met MVV Maastricht (1-4) liep Leemans een ontstoken pees in zijn voet op. Na de winterstop had hij weer op het veld moeten staan, maar ruim vier maanden na het incident lijkt het seizoen van de middenvelder voorbij. "Het duurt veel te lang natuurlijk. Tegen de fysio waar ik nu revalideer zei ik graag nog de play-offs te willen halen, maar dat is te veel risico om weer een botje te breken gaf hij aan", aldus Leemans.

Wedden

Meer odds

"Ik heb veel te lang doorgespeeld", gaat de middenvelder verder. "Ik dacht dat het allemaal wel meeviel. Ze dachten dat het mijn enkelbanden waren. Daar loop je wel doorheen met pijnstillers. Toen ik op een maandag op de club kwam, zei ik: Wat ik nu voel, heb ik nog nooit gevoeld. Op de scan die vervolgens werd gemaakt, bleek het botje van de naviculare helemaal doormidden. Zo’n blessure komt niet veel voor bij voetballers. Alleen bij hardlopers en turners."

Ook nu lijkt een terugkeer nog ver voor Leemans. "Ik ben ver weg van wedstrijdfit. Conditie komt snel terug, het gaat meer om de bouw." Bijna drie maanden in het gips laten zijn sporen dan ook na. "Ik kon niet lopen. Mijn voet en enkel wilde ik bewegen, maar dat ging gewoon niet. Mijn wereld werd heel klein. Heel de dag alleen maar voetbal kijken op tv."

Toch is de NAC'er standvastig. "De play-offs heb ik eerlijk gezegd niet helemaal uit mijn hoofd gezet. Omdat ik zo graag wil, terwijl het misschien niet helemaal verantwoord is. Maar dat zien we tegen die tijd wel weer. Als ik in mei kan meetrainen met de groep, ben ik hopelijk terug bij de groep voor de finale. Ik ga er alles aan doen om de finale van de play-offs te halen", zegt Leemans.