Laporta is niet jaloers op Real Madrid: 'Mbappé zorgt voor probleem'

Laporta is niet jaloers op Real Madrid: 'Mbappé zorgt voor probleem'

21 maart - 20:56
37

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta is naar eigen zeggen niet jaloers op de verwachte transfer van Kylian Mbappé naar Real Madrid. Hij voorspelt dat de komst van de Franse ster problemen gaat opleveren in de Madrileense kleedkamer.

Mbappé loopt uit zijn contract bij Paris Saint-Germain, waardoor hij transfervrij kan tekenen voor Real Madrid. De 25-jarige aanvaller lijkt voor een kwaliteitsimpuls te gaan zorgen bij de Koninklijke, maar Laporta ziet dat anders. "Jaloers? Helemaal niet, helemaal niet", reageert de Barça-preses in een interview met Mundo Deportivo. "Bovendien weet ik niet of het gaat gebeuren, we zullen zien."

Mocht het zover komen, dan denkt Laporta dat de aartsrivaal zich de nodige problemen op de hals haalt. "Dan hebben ze een probleem. Je moet een andere speler verkopen, toch? Omdat ze niet allebei op dezelfde plek kunnen spelen en het ook zeer uitgesproken spelers zijn", doelt hij op Vinícius Júnior. Zowel de Braziliaan als de Fransman speelt het liefst in een vrije rol vanaf links.

Ook het salaris van Mbappé zal voor scheve ogen zorgen, denkt Laporta. "Als we het hebben over de cijfers die er zullen zijn: dit verstoort de kleedkamer zeker. Dat is geen geschenk", stelt hij. Door de financiële problemen bij Barça, kan Laporta zelf voorlopig alleen dromen van de komst van nieuwe supersterren.