Koeman verschaft duidelijkheid over opstelling: 'Frimpong speelt geen rechtsback'

Koeman verschaft duidelijkheid over opstelling: 'Frimpong speelt geen rechtsback'

22 maart - 20:28 Laatste update: 20:31
7

Jeremie Frimpong speelt vrijdagavond op papier als rechtsback tegen Schotland, maar dat zal in de praktijk heel anders zijn. Bondscoach Ronald Koeman heeft vlak voor aanvang van Nederland - Schotland duidelijkheid gegeven over wat hij van plan is met de vleugelverdediger van Bayer Leverkusen. 

Frimpong maakt dit seizoen furore bij Bayer Leverkusen, waar hij speelt als rechtervleugelverdediger in een vijfmansdefensie. Tegen Schotland speelt hij, althans zo leek, als rechtsback. "Misschien denk je: waarom speelt Frimpong rechtsback?", richt Koeman zich tot NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. "Maar die speelt geen rechtsback, die speelt meer rechtsbuiten. Simons (Xavi, red.) staat aan de binnenkant, met Wijnaldum (Georginio, red.), daarmee hebben we als het ware de box die we vaak willen hanteren."

Wedden

Meer odds

"Cody (Gakpo, red.) moet wat werder vanuit de linkerkant spelen, dus we bouwen met drie man op", vervolgt Koeman, die al wat langer speelde met de gedachte om Frimpong te posteren als rechtsbuiten. "Ik heb al een tijdje in mijn hoofd dat Frimpong, zeker met wat wij willen in balbezit, heel goed diep aan de rechterkant kan spelen."

Het is voor de geboren Amsterdammer pas zijn eerste wedstrijd als basisklant van het Nederlands elftal. Op 13 oktober van vorig jaar speelde hij zijn eerste interland. Toen moest hij genoegen nemen met een invalbeurt tegen Frankrijk.