Willem II'er sloeg Curaçao van Advocaat af: 'Oranje is nog steeds een droom'

Willem II'er sloeg Curaçao van Advocaat af: 'Oranje is nog steeds een droom'

23 maart - 12:01
35

Tommy St. Jago is bij Willem II uitgegroeid tot een onmisbare kracht en droomt nog altijd over een plek bij het Nederlands elftal. De 24-jarige verdediger liet om die reden een uitnodiging van Dick Advocaat om voor Curaçao te spelen meermaals schieten.

St. Jago belandde op een zijspoor bij zijn oude club FC Utrecht en kwam zo terecht bij de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De centrale verdediger speelde zich in de kijker bij Advocaat, die hem graag toe wilde voegen aan de selectie van Curaçao. Die aanbieding sloeg hij echter af. "Ik ken hem (Advocaat, red.) nog van onze tijd bij FC Utrecht, dus dat lijntje was best kort. Ik heb hem uitgelegd dat ik me nu wil focussen op Willem II", vertelt St. Jago tegen het Brabants Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Twee competitieduels missen, in deze fase van het seizoen, wilde ik absoluut niet. Dat snapte hij." St. Jago droomt nog altijd van een plekje bij Oranje. "Ik ben al vaker gevraagd voor Curaçao, terwijl ik mijn jeugdinterlands altijd voor Nederland heb gespeeld. Als je eenmaal definitief voor een land kiest, kun je niet meer terug. En heel eerlijk: Oranje is nog steeds een droom voor me."

St. Jago weet dat die droom nog ver weg is, maar acht het niet onmogelijk. "Ik heb veel tegenslagen gehad, mede daardoor sta ik waar ik nu sta. Maar dat wil niet zeggen dat die droom weg is. Ik snap dat mensen zullen denken: 'Joh, je moet wel realistisch blijven'. Maar het kan ook snel gaan in het voetbal, hè? Kijk naar Andries Noppert", besluit hij.