Ohio overtuigd door 'topspeler' PSV en 'wereldtopper' Ajax: 'Barça moet doel zijn'

Ohio overtuigd door 'topspeler' PSV en 'wereldtopper' Ajax: 'Barça moet doel zijn'

24 maart - 20:15 Laatste update: 21:53
42

Noah Ohio is bij Jong Oranje onder de indruk geraakt van Isaac Babadi en Jorrel Hato. De spits van Hull City ziet dat eerstgenoemde beschikt over exceptionele kwaliteiten aan de bal, terwijl Ohio van mening is dat Hato in staat is om het tot Real Madrid of FC Barcelona te schoppen.

In gesprek met Voetbal International krijgt Ohio de vraag van welke spelers hij onder de indruk is geraakt bij Jong Oranje. "Babadi: topspeler", begint de spits, die opgroeide in Engeland. In deze interlandperiode is het talent van PSV overigens onderdeel van Oranje O19, in plaats van Jong Oranje. "Zijn confidence, aan de bal en hoe hij de bal behandelt..."

"Het eerste wat ik van hem heb gezien, was toen hij de bal chipte in De Kuip (in de strijd om de Johan Cruijff Schaal aan het begin van dit seizoen, red.): dat was echt mooi", gaat Ohio verder. "Daarna zie je hem ook hier: hoe hij de bal aanneemt en de dribbels zoekt in de één-tegen-één... Soms dribbelt hij nog te veel, maar dat komt nog."

Vervolgens steekt Ohio ook de loftrompet over Hato: "En natuurlijk ook Jorrel: wereldtopper. Daar hoef ik niet veel over te zeggen. Als je zo speelt, op zeventien- en achttienjarige leeftijd bij Ajax... Ik zeg tegen hem: Real Madrid of Barcelona moet het doel zijn. Als hij dat niet haalt, vind ik dat hij het niet goed heeft gedaan."