Opvallend moment langs de lijn bij Willem II: 'Dan heb ik even minder zuurstof'

Opvallend moment langs de lijn bij Willem II: 'Dan heb ik even minder zuurstof'

24 maart - 20:56
47

Een opvallend moment tijdens het treffen tussen Willem II en VVV-Venlo in de Keuken Kampioen Divisie: in de eerste helft snelde spits Jeredy Hilterman naar de kant, om gebruik te maken van zijn puffer. Hilterman heeft namelijk al enkele maanden last van kinkhoest. 

In gesprek met het Brabants Dagblad legt Hilterman uit dat hij sinds de winterstop last heeft van kinkhoest. Daar werd Feyenoord-trainer Arne Slot de afgelopen periode ook door geveld. "Ik kan elk moment een hoestbui krijgen en dan heb ik even minder zuurstof", zegt Hilterman. Dat gebeurde in de eerste helft tegen VVV ook, waardoor de aanvaller naar de zijlijn snelde om zijn puffer te gebruiken.

Wedden

Meer odds

Een staflid van Willem II haalde de puffer snel uit de kleedkamer. Hilterman geeft toe dat de inhaler eigenlijk al in de dug-out had moeten liggen. "Ja, alleen was ik die vergeten af te geven nadat ik 'm vlak voor de wedstrijd nog had gebruikt in de kleedkamer." De puffer deed zijn werk voor Hilterman. "Maar dé oplossing hebben we nog niet gevonden. De ene keer werkt de puf, de andere keer codeïne (een medicijn dat werkt tegen droge hoest, red.). De dokter houdt in de gaten of de spullen die ik neem niet op de dopinglijst staan. Daar hoef ik mezelf niet mee bezig te houden."