Nottingham Forest wil degradatie voorkomen en gaat in beroep tegen puntenstraf

Nottingham Forest wil degradatie voorkomen en gaat in beroep tegen puntenstraf

25 maart - 20:21
5

Nottingham Forest gaat in beroep tegen de straf die de club vorige week opgelegd heeft gekregen. Na het overtreden van de Financial Fair-Play-regels heeft de degradatiekandidaat uit de Premier League vier punten in mindering gekregen. Daar laat de club het echter niet bij zitten, zo meldt Forest middels een statement via de eigen kanalen.

'Nottingham Forest kan bevestigen dat er een beroep is aangetekend tegen de straf van vier punten in mindering, in relatie tot het overtreden van de financiële regels in de Premier League. De club zal op dit moment verder geen uitspraak doen over de zaak', luidt het statement.

Een onafhankelijke commissie concludeerde onlangs dat Nottingham te veel geld heeft uitgegeven in de periode 2020-2023. Volgens de regels mogen Engelse clubs in drie boekjaren een verlies lijden van maximaal 105 miljoen pond, zo'n 120 miljoen euro. De tweevoudig Europa Cup-winnaar verweert zich door te stellen dat de verkoop van Brennan Johnson aan Tottenham Hotspur (55 miljoen euro) onterecht niet is meegenomen in de drie boekjaren.

Eerder kreeg Everton al punten in mindering, en ook Leicester City (dat uitkomt in de Championship) hangt een straf boven het hoofd. In de Premier League staat Nottingham Forest momenteel op de achttiende plek, met één punt minder dan Luton Town. De vier punten in mindering zijn hierbij reeds inbegrepen.

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!