Babel geeft oude club Liverpool advies: 'Zou hem niet nemen als trainer'

Babel geeft oude club Liverpool advies: 'Zou hem niet nemen als trainer'

28 maart - 11:23 Laatste update: 12:32
34

Ryan Babel adviseert zijn oude club Liverpool om een andere trainer aan te stellen dan Xabi Alonso. Volgens de oud-speler is de Spanjaard een te groot risico als vervanger van Jurgen Klopp.

"Natuurlijk zie je dat hij een goede trainer in wording is", begint Babel positief in The Liverpool Echo. "Ik denk alleen dat het nu een te groot risico is om hem Klopp te laten vervangen. Het verschil tussen Bayer Leverkusen en Liverpool is te groot. Bij Leverkusen is het fijn als je het goed doet, bij Liverpool moet je het echt goed doen. Ik denk dat hij beter op een ander moment kan instappen, de druk is nu te hoog."

Wedden

Meer odds

Babel speelde in zijn tijd bij Liverpool nog samen met Alonso. De Spaanse coach is de architect achter het succes van Bayer Leverkusen dit seizoen. De Duitsers zijn het hele seizoen nog ongeslagen en gaan met een straatlengte aan kop in de Bundesliga. Klopp gaf onlangs aan dat hij aan het eind van dit seizoen zal vertrekken bij Liverpool. Alonso wordt genoemd als vervanger, maar ook Bayern München wil de oud-speler inlijven als coach.

Luister hieronder of op Spotify de nieuwste #DoneDeal met FC Utrecht-technicus Ole Romeny, of kijk de aflevering op YouTube!