'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'

'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'

28 maart - 20:52 Laatste update: 29 maart - 00:04
35

Theo Janssen blikt in gesprek met presentator Wytse van der Goot terug op zijn carrière. De oud-speler van onder meer FC Twente en Ajax geeft toe dat er misschien meer in had gezeten als hij wat meer als prof had geleefd, maar heeft geen spijt van zijn keuzes.

"Als ik geleefd had als een prof hoort te leven, dan was ik na vijf jaar gestopt. Dat had ik niet volgehouden", begint Janssen bij Tussen de Palen. "Het leven naast het voetbal was voor mij zo belangrijk. Vrienden, af en toe een feestje pakken. Ik had nooit het gevoel dat ik om acht uur naar huis moest omdat ik morgen moest spelen. Ik trok hem weleens door tot drie of vier uur 's nachts, ook als ik de dag erna een belangrijke wedstrijd moest spelen."

"Dat ging over het algemeen vrij goed. Zeker als je jong bent, kan je dat nog wel behappen. Maar ik zou het niemand adviseren, want het heeft ervoor gezorgd dat ik niet zover ben gekomen in mijn carrière." Spijt heeft Janssen niet. "Als persoon had ik het anders niet volgehouden. Als ik goed geleefd had, had ik hoger gespeeld en langer gespeeld. Nu ben ik natuurlijk veel te vroeg gestopt", besluit Janssen, die op zijn 32ste een punt achter zijn loopbaan zette. 

"Wij hielden van het leven en daarom gingen andere dingen misschien iets minder, maar uiteindelijk heb ik in de Nederlandse top gespeeld, Champions League gespeeld en bij het Nederlands elftal gezeten. Ik mag niet klagen, want ik heb een prachtige carrière gehad. Dat is het belangrijkste."