'Bayern en Liverpool geven strijd om felbegeerde Alonso op'

'Bayern en Liverpool geven strijd om felbegeerde Alonso op'

28 maart - 22:36 Laatste update: 29 maart - 09:37
20

Xabi Alonso lijkt langer bij Bayer Leverkusen te blijven. De 42-jarige trainer wordt aan zowel Bayern München als Liverpool gelinkt, maar die clubs lijken de strijd om zijn handtekening - in ieder geval voor komend seizoen - op te geven. 

In Engeland schrijven onder meer The Athletic en The Times dat Liverpool de hoop op Alonso ziet vervagen. 'Het is onwaarschijnlijk dat hij op de shortlist van Liverpool staat om Jürgen Klopp te vervangen, omdat de club niet gelooft dat hij deze zomer beschikbaar zal zijn'. Dat betekent volgens de krant dat Ruben Amorim van Sporting Portugal en Roberto de Zerbi van Brighton nu de overgebleven kandidaten zijn voor de vacature op Anfield. Dat meldt ook Fabrizio Romano. 

In Duitsland reageert Uli Hoeness op de eventuele komst van Alonso naar Bayern. Dat lijkt een onmogelijke opgave te worden, vertelt de erevoorzitter tegen BR24. "'We zullen zien wat er mogelijk is dit jaar. Het zal heel moeilijk worden, om niet te zeggen dat het waarschijnlijk onmogelijk is."

Volgens Hoeness blijft Alonso bij Bayer Leverkusen. "Zoals ik hem heb leren kennen, kan ik me voorstellen dat hij er meer naar neigt om door te gaan, omdat hij het project niet zo achter wil laten. Hij werkt bij een club die op weg is om kampioen van Duitsland te worden. Als hij twee of drie jaar langer succesvol was geweest, was het waarschijnlijk makkelijker geweest om hem daar weg te halen."