Terroristische dreiging rondom Duitse Klassiker, politie doet intensief onderzoek

Terroristische dreiging rondom Duitse Klassiker, politie doet intensief onderzoek

30 maart - 17:18 Laatste update: 17:28
62

Terroristen hebben het mogelijk gemund op de topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund in Duitsland. Een IS-propagandazender heeft een foto van het gebied rondom de Allianz Arena naar buiten gebracht, waarop mensen getarget zijn. De politie houdt de situatie in de gaten.

Der Klassiker tussen Bayern en Dortmund staat zaterdag om 18.30 uur op het programma. Een foto van Sarh al-Khilafah, een IS-propagandazender, heeft voor onrust gezorgd in aanloop naar dat duel. Op het beeld is de omgeving van de thuisbasis van Bayern te zien, waarop een groep mensen getarget is.

Op X heeft de politie van München gereageerd op de onheilspellend foto. 'Deze feiten zijn bij ons bekend en worden door ons en de LKA Beieren intensief onderzocht. Zoals de zaken er nu voor staan, hebben we geen concrete kennis van enig risico. We zullen rondom de wedstrijd veel personeel inzetten', zo klinkt het. Tegenover BILD heeft Bayern laten weten op de hoogte te zijn van de situatie.

De Duitse krant weet ook dat de politie willekeurige identiteitscontroles uitvoert rondom de uitgang van een metrostation dat vlak bij het stadion is gelegen. Volgens de politie zijn die controles routinematig en worden ze niet om speciale redenen uitgevoerd. Zelfs in de VIP-ruimte zou er streng gecontroleerd worden op identiteitsbewijzen. Alleen Borussia Dortmund-baas Hans-Joachim Watzke mocht direct doorlopen.