ESPN-analisten niet eens over middenveld Oranje: 'Ik zou niet met Veerman spelen'

ESPN-analisten niet eens over middenveld Oranje: 'Ik zou niet met Veerman spelen'

31 maart - 08:30
31

Nasser El Khayati, Karim El Ahmadi en Kees Luijckx hebben een botsende visie met betrekking tot het beste EK-middenveld van Oranje. De plek van Frenkie de Jong staat buiten kijf, maar over zijn kompanen wordt flink gediscussieerd. 

In het ESPN-programma De Eretribune wordt aan de tafelgasten gevraagd wat het ideale middenveld is van het Nederlands elftal op het komende EK. "Frenkie de Jong, Quinten Timber, Georginio Wijnaldum", vertelt El Khayati. De voorkeur van de middenvelder zorgt voor de nodige verbazing bij presentator Jan Joost Van Gangelen. "Echt waar? Wat leuk, waarom?"

Wedden

Meer odds

"Ik ben altijd wel een beetje fan van Wijnaldum geweest", legt El Khayati uit over zijn keuze voor de middenvelder van Al-Ettifaq. "Ondanks dat hij nu in Saudi-Arabië zit en iedereen daar zijn mening over heeft, heeft hij tijdens de afgelopen interlands toch wel weer kunnen laten zien dat hij niet onder doet voor de rest. Normaal hoort hij toch wel bij de beteren", oordeelt El Khayati.

Karim El Ahmadi kiest op het middenveld naast De Jong voor Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten. "Ik zou niet met Veerman spelen", vertelt de oud-voetballer. "Ik vind Schouten zeker een international. Als het Nederlands elftal met drie centrale verdedigers gaat spelen, zal hij echt voor de verdediging komen te staan." Ook Kees Luijckx komt aan het woord. Hij zou Veerman wel eens met De Jong zien spelen in een oefenpotje. Maar tot die tijd zou ik zeggen: Frenkie de Jong, Reijnders en Xavi Simons."