Opvallend gerucht uit Engeland: Feyenoord benadert rechtsback van West Ham

Opvallend gerucht uit Engeland: Feyenoord benadert rechtsback van West Ham

31 maart - 10:30
26

Een opvallend gerucht uit Engeland: Feyenoord heeft een rechtsback van West Ham United gepolst voor een overstap naar De Kuip. Volgens boulevardkrant The Mirror gaat het om Ben Johnson.

Johnson is een 24-jarige Engelsman, die in het lopende seizoen elf keer in actie kwam voor West Ham . Een vaste basisspeler is hij niet. De rechtsback, die jarenlang tussen het eerste en tweede elftal pendelde, kwam in het seizoen 2020/2021 tot de meeste Premier League-optredens: twintig stuks, waarvan zestien vanaf de aftrap.

Nu zou Feyenoord achter hem aan zitten. De Rotterdammers hebben de vleugelverdediger, die ook aan de linkerkant uit de voeten kan, benaderd voor een transfervrije overstap, klinkt het. Het contract van Johnson loopt aan het einde van het seizoen af. Sinds de jaarwisseling is hij vrij om te praten met buitenlandse clubs.

Feyenoord heeft naar verluidt wel forse concurrentie: vanuit Spanje is er interesse van Real Betis en Villarreal. Ook Crystal Palace, Southampton en Leeds United zouden in de markt zijn. Johnson won afgelopen jaar het EK O21 met Engeland.

In de winterstop werd Feyenoord ook al nadrukkelijk gelinkt aan de komst van een rechtsback. Spelers als Lorenz Assignon, Thomas Meunier en Kevin Mbabu kwamen om uiteenlopende redenen niet naar De Kuip, waar Lutsharel Geertruida in de zomer lijkt te gaan vertrekken.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!