Nieuwe hoofdtrainer Ajax getipt bij Goedemorgen Eredivisie: 'Stel hem dan aan'

Nieuwe hoofdtrainer Ajax getipt bij Goedemorgen Eredivisie: 'Stel hem dan aan'

31 maart - 13:42
15

Dave Vos heeft alles om in de toekomst hoofdtrainer van Ajax te worden. Dat stelt Urby Emanuelson, die als assistent-coach bij Jong Ajax dagelijks met hem samenwerkt. Mario Been zou het wel weten als hij in de Ajax-directie zat.

Emanuelson dicht Vos bij Goedemorgen Eredivisie een mooi toekomst toe. "Zijn visie past bij Ajax, hoe hij denkt en wil spelen. Als je hem een ploeg met kwaliteit geeft, dan kan hij een ploeg laten swingen. Waar zijn kracht ligt? In de oefenstof. Zo slijpt hij de speelwijze erin."

Wedden

Meer odds

De trainer van Jong Ajax zou een kandidaat zijn om John van 't Schip na dit seizoen op te volgen, al ligt een rol als assistent-trainer meer voor de hand. Emanuelson draait er niet omheen: "Ik zou hem zeker bij de selectie halen. In de korte periode met Hedwiges Maduro (op de bank tegen PSV en Brighton) heeft hij al veel voor elkaar gekregen."

"Als Vos de kans krijgt met een goede voorbereiding, dan laat hij de ploeg denk ik heel goed draaien", vervolgt Emanuelson. "Natuurlijk is hoofdtrainer zijn van Ajax 1 anders en hij heeft misschien niet de carrière gehad van een profvoetballer, maar met een goede assistent ernaast kan het zeker werken."

'Ajax moet niet moeilijk doen'
Tafelgenoot Mario Been heeft genoeg gehoord en adviseert Ajax de uitspraken van Emanuelson serieus te nemen. "Op basis van wat Urby zegt: als je die man aan boord hebt, waarom doe je dan zo moeilijk? Stel hem dan aan als hoofdtrainer, als hij voldoet aan de eisen."