'United heeft knoop doorgehakt: oud-Ajacied mag komende zomer vertrekken'

'United heeft knoop doorgehakt: oud-Ajacied mag komende zomer vertrekken'

31 maart - 17:14
25

Christian Eriksen mag komende zomer vertrekken bij Manchester United. Dat melden Mirror en The Sun zondagmiddag. De 32-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2025, maar United wil hem graag tijdens de volgende transferperiode verkopen.

Dit seizoen komt Eriksen niet meer veel voor in de plannen van Erik ten Hag. De Deense spelmaker moet het vooral doen met invalbeurten en vaak blijft hij zelfs hele wedstrijden op de bank zitten. De voormalig middenvelder van Ajax heeft naar verluidt aangegeven te willen vertrekken vanwege zijn speeltijd onder Ten Hag. "Ik heb met hem (Ten Hag, red.) gesproken over dat ik niet blij ben met de situatie, maar ik ben beschikbaar en dat zal ik altijd zijn voor het team", aldus Eriksen.

Wedden

Meer odds

Dat Eriksen weinig speelminuten maakt, heeft alles te maken met de doorbraak van de achttienjarige Kobbie Mainoo. Eriksen gaat naar alle waarschijnlijkheid komende zomer Old Trafford verlaten. Onder meer het Turkse Galatasaray zou nadrukkelijk geïnteresseerd zijn in de Deen. Manchester United nam hem in 2022 transfervrij over van Brentford. Zijn marktwaarde wordt momenteel ingeschat op tien miljoen euro.

Eriksen werd ook een tijd gelinkt aan een terugkeer naar zijn oude club in Amsterdam. Of Ajax daadwerkelijk in de markt is voor de routinier, is niet bekend.