Van Wolfswinkel reageert op veroordeling Brenet: 'Heb hem gesproken'

Van Wolfswinkel reageert op veroordeling Brenet: 'Heb hem gesproken'

31 maart - 17:36
33

Ricky van Wolfswinkel en zijn ploeggenoten steunen Joshua Brenet. FC Twente heeft deze week besloten dat de verdediger na de veroordeling tot een gevangenisstraf van een maand niet meer in actie zal komen voor de club.

"Wij zien Brenet als teamgenoot en dat is een heel fijne jongen voor ons", reageert Van Wolfswinkel bij ESPN. "Het is zonde hoe het allemaal is afgelopen. Het is verder niet aan mij om daar te veel aan uit te wijden. Wij kennen hem op een andere manier dan de pers het soms naar buiten brengt. Het is ongelukkig voor hem en ons."

Wedden

Meer odds

Of de spelers iets te zeggen hebben gehad in het besluit van de club? "Ik kan heel duidelijk zijn. Wij zien hem als een medespeler en zien hem als familie. Dat is ook onze kracht. Tuurlijk maken mensen keuzes in hun leven waar niet iedereen het altijd mee eens is. Als spelersgroep hadden we Brenet er graag bijgehouden. Maar ik snap ook dat er grotere en belangrijkere dingen spelen."

Ook is de spits het contact met Brenet niet verloren. "Ik heb hem gesproken. We missen hem. Hij is een verbindende factor binnen de ploeg. Wij laten hem niet vallen."