Vermeulen weerlegt boycot-verhaal en meldt 'misverstand' over Simons

Vermeulen weerlegt boycot-verhaal en meldt 'misverstand' over Simons

1 april - 06:59 Laatste update: 10:30
28

Xavi Simons boycot de Nederlandse pers niet, in tegenstelling tot eerdere geluiden. Dat heeft Arno Vermeulen zondagavond verzekerd bij NOS Studio Voetbal. Volgens hem staat de aanvallende middenvelder wel degelijk open voor interviews met Nederlandse media. 

Simons liet eerder deze maand een interview met RTL7, kort na het Champions League-duel tussen Real Madrid en RB Leipzig, links liggen. Ook rondom de interlands van Oranje verscheen hij niet voor de camera's. ESPN-verslaggever Pascal Kamperman gaf aan dat Simons zich onheus behandeld zou voelen door de Nederlandse pers. 

Vermeulen weerlegt dat verhaal. "Na afloop van een Champions League-wedstrijd met RB Leipzig heeft hij RTL7 niet te woord gestaan. Dat is natuurlijk niet heel aardig voor onze collega’s. Er is daarna in een programma van ESPN gezegd dat hij een echte persboycot heeft uitgesproken en ook rondom Oranje niet met de pers wilde praten. Dat is niet waar", stelt de sportjournalist. 

"Wij zenden de wedstrijden van het Nederlands elftal uit en we hebben hem niet aangevraagd voor een interview, omdat er niet echt een aanleiding was", vervolgt Vermeulen. "Maar de KNVB bevestigt dat hij ons gewoon te woord had gestaan, als we dat hadden gewild. Dit is dus eigenlijk een misverstand. Via de knip- en plaksites die we allemaal kennen is het dan niet meer tegen te houden."