Kramer schuift naam naar voren als nieuwe Ajax-trainer: 'Ik weet hoe hij werkt'

Kramer schuift naam naar voren als nieuwe Ajax-trainer: 'Ik weet hoe hij werkt'

1 april - 06:52 Laatste update: 10:24
77

Ajax moet serieus overwegen om Joseph Oosting aan te stellen als opvolger van John van 't Schip, vindt Michiel Kramer. De spits werkte bij RKC Waalwijk samen met Oosting, die dit seizoen uitstekend presteert met FC Twente. 

Van 't Schip maakte deze week bekend na dit seizoen te stoppen als trainer van Ajax, iets wat al even in de lucht hing. Algemeen directeur Alex Kroes moet zich zodoende buigen over een nieuwe eindverantwoordelijke, een onderwerp dat zondagavond ook besproken werd bij Studio Voetbal. "Ik heb misschien een beetje een persoonlijke voorkeur", begint Kramer. "Dat is Joseph Oosting. Ik heb twee jaar met hem gewerkt."

Wedden

Meer odds

Daar heeft de spits hele goede herinneringen aan bewaard. "Ik weet hoe hij werkt, en hoe hij met spelers omgaat. Je ziet ook bij Twente nu dat de spelers met hem weglopen. Hij liet dat al bij RKC zien. Een kleinere club, en nu ook bij een iets grotere club."

De uiteindelijke stap naar een topclub ligt volgens Kramer dan ook in de lijn der verwachting. "Ik weet niet of het matcht natuurlijk, maar ik weet wel hoe hij traint en met spelers omgaat. Dat is voor iedere club van grote waarde. Hij verbindt, is een winnaar en wil aanvallend voetballen. Dat zijn wel ingrediënten waarmee je eventueel in beeld kan komen bij een club als Ajax", besluit de oud-Feyenoorder.