FC Twente speurt naar vervanger Smal en heeft Ouwejan in het vizier

FC Twente speurt naar vervanger Smal en heeft Ouwejan in het vizier

3 april - 16:00 Laatste update: 4 april - 20:11
32
Author profile picture

Lars Teunissen

FC Twente is geïnteresseerd in de diensten van Thomas Ouwejan, weet VoetbalPrimeur. De 27-jarige linkervleugelverdediger van Schalke 04 beschikt over een aflopend contract in Gelsenkirchen.

Twente neemt na dit seizoen afscheid van Gijs Smal - Smal lijkt naar Feyenoord te vertrekken - en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Ouwejan is op de radar van de Tukkers verschenen. Een concreet aanbod ligt nog niet op tafel.

Ouwejan, die komende zomer transfervrij kan vertrekken bij Schalke, staat er bij meerdere clubs goed op. De verdediger annex middenvelder gaat zijn opties zorgvuldig afwegen. In afwachting van aanbiedingen wil hij eerst het seizoen bij Die Königsblauen goed afsluiten, alvorens een besluit over zijn toekomst te nemen. 

Schalke maakt een moeizaam seizoen door in de 2. Bundesliga en strijdt om lijfsbehoud. Ouwejan weet zich geregeld positief te onderscheiden. In 22 competitieduels maakte hij twee goals en gaf hij vijf assists. Ouwejan maakte in de zomer van 2022, na een huurperiode, definitief de overstap van AZ naar Schalke, waar hij intussen 71 officiële wedstrijden voor speelde. 

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!