FC Twente gewaarschuwd: 'Voetballen in Italië spreekt me heel erg aan'

FC Twente gewaarschuwd: 'Voetballen in Italië spreekt me heel erg aan'

3 april - 16:20 Laatste update: 4 april - 20:12
18

Michel Vlap zou graag nog eens de stap naar het buitenland maken. Dat vertelt de 26-jarige middenvelder van FC Twente in gesprek met Voetbal International. Met name Zuid-Europese landen staan hoog op zijn verlanglijst. 

"Italië spreekt me heel erg aan, Spanje ook. Het leven, de cultuur, het voetbal, de zon", somt Vlap op. Toch voelt hij zich ook 'hartstikke thuis' in Enschede bij FC Twente. "De noodzaak is er niet. Ik ben dolgelukkig en de club is blij met mij. Er komt nog zoveel moois aan."

Wedden

Meer odds

Daarmee doelt Vlap op de sportieve resultaten van de Tukkers, die volgend jaar wellicht een vervolg krijgen in Europa. "We willen in ieder geval derde worden. Dan zijn we zeker van groepsfase Europa League komend seizoen." Toch mikt Vlap hoger. "We willen natuurlijk de Champions League in."

Europees voetbal of niet, Vlap telt zijn zegeningen bij FC Twente. "Ik ben dankbaar voor wat ik hier heb. Het leven dat ik mag leiden, is prachtig. Dat kleine kindjes naar je toekomen voor een foto of knuffel, dat is geweldig." Vlap mag naar eigen zeggen 'doen wat hij het leukst vindt'. "Voetballen in de zon, op een grasveldje. Precies wat ik vroeger wou. Maar ik ben en blijf ook mens, dat wordt nog weleens vergeten."

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!