Leverkusen op koers voor dubbel: Düsseldorf eenvoudig verslagen in halve finale

3 april - 22:35
8

Bayer Leverkusen heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de finale van de DFB-Pokal. In de eigen BayArena werd Fortuna Düsseldorf met 4-0 verslagen. Jeremie Frimpong was maar weer eens belangrijk voor zijn team door de score al vroeg in de wedstrijd te openen.

Bayer Leverkusen ligt op koers om kampioen te worden in de Bundesliga en kan bovendien ook nog de DFB-Pokal winnen. In de halve finale ontving de ploeg van trainer Xabi Alonso de nummer drie van de 2. Bundesliga. Al snel werd de toon gezet door de thuisploeg; een voorzet kwam terecht voor de voeten van Frimpong en die haalde uit zonder na te denken. De 1-0 van de Oranje-international betekende alweer zijn twaalfde doelpunt dit seizoen.

Ruim tien minuten later verdubbelde Amine Adli de voorsprong. Op aangeven van Florian Wirtz schoot de Marokkaan hard raak, 2-0. Tien minuten voor rust leek Wirtz de wedstrijd al te beslissen. Na een fout in de defensie van Düsseldorf, kreeg de twintigjarige Duitser de bal van Adli, waarna hij van dichtbij raak schoot.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Leverkusen was heer en meester en mocht na een uur spelen vanaf elf meter aanleggen voor de 4-0. Na ingrijpen van de VAR kreeg de thuisploeg een strafschop, die werd verzilverd door Wirtz. Leverkusen haalde de voet van het gaspedaal na de 4-0 en Alonso voerde een flink aantal wissels door. Zo maakte spits Victor Boniface zijn rentree na een slepende blessure. Dat betekende de eerste minuten in 2024 voor de Nigeriaanse spits.

Leverkusen gaat het in de finale van de DFB-Pokal opnemen tegen 1. FC Kaiserslautern, zij versloegen beker-stuntploeg 1. FC Saarbrücken met 0-2. De finale zal in het Olympiastadion in Berlijn worden gespeeld op 25 mei.