'Kunnen niet ontkennen dat Klassieker anders is, wat Ajax nu meemaakt...'

'Kunnen niet ontkennen dat Klassieker anders is, wat Ajax nu meemaakt...'

6 april - 18:06 Laatste update: 18:46
115

Michiel Kramer en Abdenasser El Khayati kijken uit naar De Klassieker van komende zondag. Waar eerstgenoemde denkt dat de teleurstelling van Feyenoord tegen FC Volendam geen rol speelt in de ontmoeting met Ajax, is laatstgenoemde van mening dat de situatie rondom Alex Kroes wel doorspeelt in de prestaties van Ajax.

Kramer denkt niet dat het teleurstellende gelijkspel tegen Volendam Feyenoord dwars zal zitten richting De Klassieker. "Dit kun je niet vergelijken met Volendam. Deze wedstrijd (Klassieker, red.) staat zo op zich bij alles en iedereen. Ik heb niet het gevoel dat er revanchegevoelens heersen richting deze wedstrijd. Dit is een wedstrijd op zich", benadrukt de oud-Feyenoorder bij FC Rijnmond.

Wedden

Meer odds

"Het is de grootste wedstrijd van het seizoen", gaat Kramer verder. "In De Kuip komt altijd iets speciaals vrij." Het feit dat er ook veel niet-Rotterdammers in de selectie van Feyenoord zitten, doet daar volgens de spits niets aan af. "Ik heb het gevoel dat het niet nodig is om het belang van deze wedstrijd toe te lichten. Ook de afgelopen jaren was iedereen altijd gebrand om te winnen en ervan bewust dat ze tegen Ajax speelden. Ik denk niet dat dat nu anders is."

El Khayati sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. De benarde situatie in Amsterdam zal Ajax echter wél beïnvloeden, denkt de middenvelder. "We kunnen niet ontkennen dat De Klassieker nu anders is dan een aantal jaren geleden. Als je ziet wat voor seizoen Ajax meemaakt, het is daar alleen maar aan het rommelen. Dat zie je terug op het veld", aldus El Khayati.