AZ voor tweede keer op rij flink onderuit: 'Kan blijven praten, leuk die meetings'

AZ voor tweede keer op rij flink onderuit: 'Kan blijven praten, leuk die meetings'

6 april - 21:10
49

AZ heeft na de nederlaag tegen PSV (5-1) voor de tweede keer op rij vijf tegendoelpunten moeten slikken. Aanvoerder Jordy Clasie zoekt naar een verklaring voor de camera van ESPN.

Tegen Heracles ging AZ woensdag ook al met 5-0 onderuit. Uit bij PSV liep AZ wederom al snel achter de feiten aan. "We geven veel te makkelijk goals weg", begint Clasie. "Het begint bij de basis. We doen aan meetings, bekijken beelden, maar ja. Als je zoveel ruimte weggeeft tegen dit soort tegenstanders, dan krijg je het heel zwaar."

Wedden

Meer odds

Clasie zag zijn ploeg goed beginnen in Eindhoven. "Als je met Pavlidis de 0-1 maakt, dan wordt het misschien een andere wedstrijd." Ook in de tweede helft zag de aanvoerder dat zijn ploeg bij fases beter was dan PSV. "In de tweede helft hadden we een goede fase waarin we de 3-1 maakten, maar we waren niet zuiver genoeg. Er lag op een gegeven moment veel ruimte. Als je dan de 3-2 kan maken, wordt het misschien nog spannend. We hebben gewoon te veel weggegeven."

De middenvelder vindt het lastig om te bepalen hoe AZ de weg omhoog weer in kan zetten. "Je kan blijven praten", aldus Clasie. "Dat is heel leuk allemaal. Praten in meetings. Er zijn vandaag drie of vier momenten waar er gewoon gecoacht moet worden. Dan moet je je mond opendoen als ploeggenoot zijnde. Dat hebben we gewoon nagelaten. Of het zin heeft is een tweede. We gaan het zien. Dit moet eerst even bezinken."

Dat PSV uiteindelijk ruim weet te winnen, ziet Clasie als een kwaliteit van PSV. "Wij kregen in het begin van het duel drie kansen en bij hun ligt hij er na één kans direct in. Uiteindelijk hebben ze terecht gewonnen vandaag."