'PSV denkt aan Eredivisie-tweetal bij vertrek Bakayoko, mogelijk ook grotere vis'

'PSV denkt aan Eredivisie-tweetal bij vertrek Bakayoko, mogelijk ook grotere vis'

7 april - 12:48 Laatste update: 13:41
88

Johan Bakayoko is komende zomer zo goed als onhoudbaar voor PSV. Dat voorspelt clubwatcher Marco Timmer, die weet dat de Eindhovenaren twee vleugelspelers uit de Eredivisie als opvolgers in het vizier hebben: Couhaib Driouech en Osame Sahraoui.

Timmer noemt de buitenspelers van groot belang voor de speelwijze van Peter Bosz. PSV kan straks weer beschikken over de geblesseerde Noa Lang, maar zag Yorbe Vertessen al vertrekken. Bovendien lijkt Bakayoko voor een toptransfer te staan. Volgens de Voetbal International-verslaggever is de Rode Duivel bijna onhoudbaar. Technisch directeur Earnest Stewart heeft het lijstje met mogelijke opvolgers evenwel klaarliggen.

"Ik denk dat PSV wel wil meewerken aan een verkoop van Bakayoko en dat hij uiteindelijk zal gaan", aldus Timmer in een video-item van VI. "Dan is de vraag hoe PSV dat gaat oplossen. Dan heb je in principe Lozano aan de rechterkant en Noa Lang aan de linkerkant. Maar in het spel van PSV moet je er gewoon vier hebben. Met Tillman, Pepi en Babadi heb je nog wel mogelijkheden in de selectie, maar ze gaan op zoek."

"Earnest Stewart struint de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie af, bij voorkeur naar Nederlanders. Dan kom je al gauw terecht bij Couhaib Driouech", vervolgt Timmer. "De geluiden die ik hoor en mijn inschatting is, is dat PSV zich weer gaat melden. Hij zal dan een wissel zijn achter Lang en Lozano. En dan moet je nog een linksbuiten halen. De smaakmaker van sc Heerenveen, Osame Sahraoui, staat op de lijstjes. Ze moeten wel flink in de buidel tasten als ze hem willen hebben en er is veel concurrentie. Het is niet eenvoudig."

Timmer weet echter dat er financieel wat mogelijk is bij PSV. Hij sluit niet uit dat de Eindhovenaren ook nog voor een 'grotere vis' gaan dan Sahraoui. "Iemand die er direct staat, die je direct kunt opstellen als Lang of Lozano wegvalt."

Bovendien is het de vraag hoelang Lozano nog bij PSV speelt. "Ik verwacht eerlijk gezegd dat hij begint aan het seizoen, maar misschien wel halverwege richting de MLS gaat. Daar zijn wel geruchten over, San Diego, LA Galaxy. Het ligt allemaal dicht tegen de Mexicaanse grens en we weten allemaal dat het WK in Amerika, Mexico en Canada eraan komt. Dan is het marketingtechnisch ook heel goed, als je één van de topspelers uit Mexico daar krijgt."