Stengs doet confronterende uitspraak over Ajax: 'Zij maakten ook wel wat blunders'

Stengs doet confronterende uitspraak over Ajax: 'Zij maakten ook wel wat blunders'

7 april - 17:07
56

Calvin Stengs heeft enorm genoten van de Klassieker waarbij Ajax met 6-0 werd verslagen. De middenvelder van Feyenoord gaf toe dat de Amsterdammers af en toe echt blunderden, maar hij vond vooral dat zijn eigen team een topreactie gaf na de remise in Volendam doordeweeks.

"Een mooie middag", luidt de eerste reactie van een euforische Stengs bij ESPN. "Ik denk dat we er vanaf het begin kort opzaten en intensiteit brachten. Op een gegeven moment was het wachten op de goal. Hoe wij in Volendam speelden, zonder die intensiteit en diepgang, dat was vandaag totaal anders. De trainer eiste een reactie daarop en dat leefde wel in de groep ja."

Stengs moet ook toegeven Ajax wilde opbouwen en als wij er dan kort opzaten kreeg je kansen. "We loerden op de pressing en dan hoop je dat ze fouten maken. Ik denk dat wij vooral heel goed waren, maar zij maken ook echt wel een paar blunders. Wij verdedigen ook goed, dus het is ook onze verdienste. Toen ging het wel hard ja. Het lijkt een feestwedstrijd, maar wij hadden in ons hoofd dat we echt door moesten gaan."

Toch is Stengs ook nog een beetje kritisch en ziet hij wel waar Feyenoord de titel heeft laten liggen. "Ik denk dat wij vooral heel goed waren, maar zij maken ook echt wel een paar blunders. Wij verdedigen ook goed, dus het is ook onze verdienste. Die wedstrijd tegen Volendam en nu is wel typerend voor ons seizoen. Daar hebben wij wel onze titel verspeeld. We moeten kritisch blijven, maar het is een mooie dag vandaag. Dus die sluiten we positief af."