Bergwijn reageert na Ajax-blamage: 'Pijnlijk, maar dat is hoe het is'

Bergwijn reageert na Ajax-blamage: 'Pijnlijk, maar dat is hoe het is'

7 april - 17:10
141

Steven Bergwijn baalt het meest voor de supporters van Ajax na de dramatische nederlaag tegen Feyenoord. De aanvoerder was na afloop kritisch op zijn teamgenoten, maar erkent ook dat de aartsrivaal veel te sterk was.

Bergwijn vindt de 6-0 met name vervelend voor de supporters. "Het is pijnlijk. Een pijlijke dag voor alle Ajacieden, sowieso voor de fans. Zij hebben ons gister aangemoedigd en dat wij dan dit neerzetten... Dat is eigenlijk schandalig", reageert de aanvaller bij ESPN. 

Voor Bergwijn is die uitslag de grootste teleurstelling. "Verliezen kan altijd, maar niet op deze manier." Hij erkent dat de onderlinge irritatie toenam. "Het is een beladen wedstrijd. Als je dan zulke kinderachtige tegengoals krijgt, dan werkt dat niet mee. We helpen Feyenoord aan die goals. Maar ik moet ook toegeven dat Feyenoord veel beter was. Dat is pijnlijk, maar dat is hoe het is."

Hans Kraay jr. wil nog weten of Bergwijn ook vindt dat Ajax volledig is afgeschminkt. "Dat kun je wel zeggen", stamelt de captain.