Kuyt op de schouders in België: Beerschot pakt promotie naar hoogste niveau

Kuyt op de schouders in België: Beerschot pakt promotie naar hoogste niveau

7 april - 18:55 Laatste update: 18:56
42

Dirk Kuyt is met Beerschot officieel gepromoveerd naar de Jupiler Pro League in België. De coach won zondag met 2-1 van Oostende, waardoor hij zich nu mag opmaken voor een onderonsje met zijn vriend Mark van Bommel volgend seizoen.

Beerschot wist voor aanvang van de wedstrijd duidelijk wat er op het spel stond. Dankzij gunstige resultaten van concurrenten op zaterdagavond kon de promotie nu al een zekerheid worden. Dan moest het zelf nog winnen van KV Oostende, wat dus lukte. Beerschot koos voor een kalme start van de wedstrijd, maar kon na slechts tien minuten al juichen. Thibaud Verlinden maakte de openingsgoal namens Beerschot

In de eerste kans van de tweede helft was het weer meteen raak voor Beerschot. Mardochee Nzita bediende D'Margio Wright-Phillips, die alleen voor het doel stond en de 0-2 kon maken. Oostende maakte nog een late goal, maar de zege ging uiteindelijk naar Beerschot. Kuyt kent daarmee zijn eerste hoogtepunt uit zijn trainersloopbaan. Volgend seizoen wacht hem een onderonsje met Royal Antwerp-trainer Van Bommel. Als Beerschot in de laatste wedstrijden nog minimaal één punt pakt in de laatste twee duels zijn ze ook kampioen van het tweede niveau in België.