Ajax prikt datum voor ledenvergadering: ontslag Kroes hoog op de agenda

Ajax prikt datum voor ledenvergadering: ontslag Kroes hoog op de agenda

8 april - 16:50 Laatste update: 9 april - 10:33
135

Ajax heeft een datum gepland voor de algemene ledenvergadering waarop het ontslag van Alex Kroes wordt besproken. Op 21 mei gaan de leden beslissen of de algemeen directeur daadwerkelijk wordt ontslagen. In de agenda staat dat de Amsterdammers hadden gehoopt, dat Kroes de eer aan zichzelf zou houden.

'De RvC heeft Kroes gevraagd om in het belang van Ajax de eer aan zichzelf te houden, maar helaas is hij daartoe niet bereid gebleken. Daarom is de RvC voornemens om te besluiten dat hij wordt ontslagen als directielid', luidt een gedeelte uit de agenda. 'Op basis van de statuten dient de algemene vergadering van aandeelhouders te worden gehoord voordat een dergelijk besluit genomen kan worden. Daarom wordt dit onderwerp in deze vergadering ter bespreking aan de aandeelhouders voorgelegd.'

Pas na de algemene ledenvergadering zal er een besluit worden genomen over het officiële ontslag van Kroes. Eerder werd al bekend dat de RvC bij Ajax voornemens was om Kroes te ontslaan, maar dat de meerderheid van de bestuursraad hem juist een tweede kans wilde geven. In de agenda die Ajax heeft gedeeld staat nogmaals dat het handelen van Kroes niet getolereerd kan worden.

Kroes werd onlangs op non-actief gezet omdat hij aandelen in Ajax had gekocht terwijl hij al wist dat hij algemeen directeur zou worden. Naast het voorgenomen ontslag van Kroes staan ook de resultaten van het onderzoek naar Sven Mislintat op de agenda. Daaruit zou zijn gebleken dat er geen sprake van belangenverstrengeling was bij de transfers die de Duitser afgelopen zomer deed.